YARGITAY'DAN DÖNEN CİNSEL TACİZ SUÇUNA MAHKEMEDEN FARKLI BAKIŞ!!!

Halit Özel Avukatlık & Arabuluculuk | Diyarbakır Avukatlık, Diyarbakır Arabuluculuk

Turkish English French German Russian

YARGITAY'DAN DÖNEN CİNSEL TACİZ SUÇUNA MAHKEMEDEN FARKLI BAKIŞ!!!

 

A.... 1. Ağır Ceza Mahkemesi, cinsel taciz suçundan daha önce bir yıl altı ay hapis cezası verdiği sanığı, Yargıtay'ın bozma kararından sonra, bozma kararına uyarak "Seni Allah'a havale ediyorum" diyerek beraat ettirdi.

Bir gaz firmasında bölge müdürü olan S.. G.., iddiaya göre, denetlemeye geldiği şubede, "Burada o...lar çalışıyor, bunları işten çıkaracağım" dedi. S.. G.., şubeye geldiği bir başka gün ise muhasebeci olarak çalışan bir kadına, "Burada çalışmak istiyorsanız beni memnun edeceksiniz. Kocanızın yerinde olmak isterdim. Akıllı kadın, hem kocasını hem de amirini idare etmesini bilen kadındır." deyip, elini okşayarak tacizde bulundu.

Durumu şirket yönetimine bildiren kadın, psikolojisinin bozulduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı. A... Numune Hastanesi'nden cinsel taciz nedeniyle ruh sağlığının bozulduğuna ilişkin rapor alan kadının başvurusu üzerine, S.. G.. hakkında dava açıldı. A...1. Ağır Ceza Mahkemesi, cinsel taciz ve saldırı suçundan başka dosyalardan da yargılanan S.. G..'ye bir yıl altı ay hapis cezası verdi, cezayı da ertelemedi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 14. Ceza Dairesi ise, kadının "işten çıkarıldıkan üç ay sonra şikayetçi olması" ve "tanık gösterilen kadınların, sanık hakkında açılan diğer davaların müştekileri olduğuna" dikkat çekerek kararı bozdu.

Bunun üzerine dava tekrar A... 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geldi. Son duruşmada, mahkeme başkanı sanık S.. G..'ye son sözünü sordu. S.. G..,  "Vallahi tacizde bulunmadım" deyince de mahkeme başkanı,"Seni Allah'a havale ediyorum" karşılığını verdi. Yerel mahkeme, Yargıtay'ın bozma kararına uydu ve böylece S.. G.. hakkındaki davalardan beraat etti.

Haberlere konu olan 14. Ceza Dairesi'nin 10.09.2013 Tarihli 2012/13058 Esas 2013/8916 Karar sayılı içtihadının, mevzuat ve içtihat programımızda mevcut olduğunu belirtmek isteriz.