YARGITAY'DAN BOŞANMA DAVASI SÜRERKEN İHANET EDEN EŞE ŞOK KARAR!!!

Halit Özel Avukatlık & Arabuluculuk | Diyarbakır Avukatlık, Diyarbakır Arabuluculuk

Turkish English French German Russian

YARGITAY'DAN BOŞANMA DAVASI SÜRERKEN İHANET EDEN EŞE ŞOK KARAR!!!

 

K...' nın E... İlçesi'nde D.. Ö.. isimli kadın boşanma davası açıp kocasından tazminat talep etti. D... Ö... isimli kadın, kocası E... Ö....'nün kendisine hakaret ettiği ve görevlerini yerine getirmediği gerekçesiyle boşanma davası açtı. D... Ö..., maddi ve manevi tazminat talebinde de bulundu. Ereğli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi davalı koca E... Ö...'den kaynaklanan nedenlerle evliliğin sarsıldığına, D... Ö... 'nün yoksulluk ve iştirak nafakası taleplerinin kabulüne, maddi ve manevi tazminat taleplerininse kısmen kabulüne karar verdi.

D... Ö...'nün dava sürerken bir başkasıyla ilişkiye girip P... isminde bir çocuğunun olmasını yerel mahkeme kusur olarak görmezken,Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, "aldatma ve ihanet" olarak kabul etti. Dava sürerken D... Ö...'nün bir erkekle ilişki yaşadığı ortaya çıkınca Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, ilişkiyi aldatma olarak saydı ve D... Ö...'nün kocasına tazminat ödemesine karar verdi.Yargıtay kararında; ağır kusurlu bulunan kadına ödenmesine karar verilen maddi ve manevi tazminatların iptalini, kocaya tazminat ödenmesini istedi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin gerekçeli kararında; "Davacı kadının ağır kusurlu olduğu anlaşılmıştır. Ağır kusurlu eş yararına maddi ve manevi tazminata hükmedilemez. Davacı kadının maddi ve manevi tazminat isteminin reddine karar verilmesi gerekir" denildi. Yeniden yapılan yargılama sonunda mahkeme önceki kararında direndi. Bu nedenle dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na gitti. Hukuk Genel Kurulu da Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin bozma kararına hak verdi.

Haberlere konu olan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun 22.01.2014 Tarihli 2013/2-604 Esas 2014/38 Karar sayılı içtihadının, mevzuat ve içtihat programımızda mevcut olduğunu belirtmek isteriz.